| Komisyon Adı | : | (10 / 6598, 6599, 6600, 6601, 6602, 6603, 6604, 6605) Esas Numaralı Meclis Araştırması Komisyonu |
| Konu | : | Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü Jeoloji Yüksek Mühendisi Fatih Pekdemir'in, bu tür maden kazalarının bir daha yaşanmaması ve önlenmesi için ENERJİ BİR-SEN olarak önerileri hakkında sunumu |
| Dönemi | : | 27 |
| Yasama Yılı | : | 6 |
| Tarih | : | 01 .02.2023 |
MUHAMMET BALTA (Trabzon) - Saygıdeğer Başkanım, çok değerli milletvekili arkadaşlarım, sivil toplum kuruluşlarımızdan gelen değerli başkanlar; şunu hatırlatmak isterim: Burası Türkiye Büyük Millet Meclisi yani milletin iradesinin temsil edildiği yer. Ben buraya gelen sivil toplum kuruluşlarımızın çok iyi bir şekilde hazırlanıp buraya gelmelerini tavsiye ediyorum. Yani millet iradesinin temsil edildiği yere hazırlıklı gelinmesi lazım, bunu buradan ifade etmek isterim. Burada ben görüyorum ki iddianameyi veya bilirkişi raporunu kes-kopyala-yapıştırla getirenler var, bunları biz biliyoruz değerli arkadaşlar. Ben, sivil toplum kuruluşlarının kanaatleri nedir bu konuyla alakalı, teknik yönden burada arz edilmesini isterim, birincisi bu.
İkincisi -tekrar kendi şahsi düşüncemi burada ifade etmek istiyorum- buraya gelen sivil toplum kuruluşlarımızın ideolojik düşüncelerinin değil, burada bu konularda, bizim istediğimiz konularda görüş ve önerilerinin ne olduğunu duymak isteriz, yoksa burada siyasi görüşleri temsil eden insanlar her siyasi partiden var. Bunu söylemek istiyorum ve buranın ağırlığının, buranın saygınlığının ne olduğunu herkesin bilmesini isterim.
Sayın Başkanım, ben burada soru sormak istemiyorum. Bilirkişi raporunu burada açıklayacak kapasitedeyiz, her bir arkadaşımız bunları anlayacak kapasitededir. Biz daha farklı şeyler bekliyoruz.
Teşekkür ediyorum.