| Komisyon Adı | : | PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU |
| Konu | : | Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'nun, Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan'ın (2/4914) esas numaralı Kanun Teklifi'nin tümü üzerindeki görüşmelerindeki bazı ifadeleri nedeniyle, tutanaktaki kendi ifadelerine ilişkin açıklaması |
| Dönemi | : | 27 |
| Yasama Yılı | : | 6 |
| Tarih | : | 02 .02.2023 |
MUHAMMET EMİN AKBAŞOĞLU (Çankırı) - Çok teşekkür ediyorum Sayın Başkanım.
Sadece tutanakları okuyacağım, tutanakları istemiştim. Birtakım büthanlarda bulunulmuştu. Tutanağı okuyorum:
"Muhammet Emin Akbaşoğlu (Çankırı) - Bu kanuni düzenlemeyle 4 milyon 800 bin küsur yani 'Ortalama 5 milyon.' diyoruz çünkü şöyle bir durum da var: Efendim, borçlanmayla, vesaireyle ucu açık olan bir boyut var; askerlik borçlanması, doğum borçlanması. 'Yaklaşık 5 milyon.' dememizin sebebi o. Ve 2 milyon 250 bin kişi 2023 yılı içerisinde emekli olabilecek."
BAŞKAN CEVDET YILMAZ - Gayet açık, gayet açık.
MUHAMMET EMİN AKBAŞOĞLU (Çankırı) - Devam ediyorum.
BAŞKAN CEVDET YILMAZ - Yalnız arada yoklama var, ikinci yoklama; ara vermem gerekiyor.
MUHAMMET EMİN AKBAŞOĞLU (Çankırı) - Şöyle efendim, bakın, bir dakika bile sürmeyecek. Atıf yapılan yer de şu, biraz evvel atıf yapılan, en son.
VELİ AĞBABA (Malatya) - On beş dakika daha konuş.
MUHAMMET EMİN AKBAŞOĞLU (Çankırı) - "Son olarak cümlelerimi tamamlıyorum.
Bu, çok büyük bir müjdedir, bir hayalin gerçekleştirilmesidir 'Yapılamaz, edilemez, getirilemez. Seçimlerden sonraya mı kaldı?' falan denilen, gerçekten 2 milyon 250 bin kişinin hemen emekliliğini bu sistemde büyük ve güçlü Türkiye modeliyle karşılayabilecek bir Sosyal Güvenlik Kurumu ve sağlam bir bütçe söz konusu."
BAŞKAN CEVDET YILMAZ - Teşekkür ediyorum.
MUHAMMET EMİN AKBAŞOĞLU (Çankırı) - Yani "hemen emekli olacak"tan ziyade onu da karşılayacak bir Sosyal Güvenlik Kurumuna da atıf yapmışım.
BAŞKAN CEVDET YILMAZ - Açıktır, açıktır ifadeleriniz, teşekkür ediyorum.
MUHAMMET EMİN AKBAŞOĞLU (Çankırı) - Olay budur, teşekkür ediyorum.