Komisyon Adı | : | PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU |
Konu | : | Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya ve Samsun Milletvekili Ersan Aksu ile 120 Milletvekilinin Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi (2/1812) |
Dönemi | : | 28 |
Yasama Yılı | : | 2 |
Tarih | : | 29 .11.2023 |
AHMET VEHBİ BAKIRLIOĞLU (Manisa) - Ya, şimdi, şöyle: Burada zaten dediğiniz gibi yüzde 15, 1 katına kadar çıkarma hakkı var, yüzde 30; peki, niye yüzde 40 mesela? Yani şöyle bir durum var, siz "Belki kullanılmayacak bu." diyorsunuz ama tiyatroda şöyle bir kural vardır: Tiyatroda sahnede eğer bir silah gözüküyorsa oyunun bir yerinde mutlaka patlar. Yani buraya "yüzde 40" yazıldıysa bu yüzde 40 olur.
ALİ ÖZKAYA (Afyonkarahisar) - Büyük silahların her zaman kullanılacağı anlamında değildir, o bir güçtür ve her zaman bir teminattır.
AHMET VEHBİ BAKIRLIOĞLU (Manisa) - Hayır yani ben onu söyleyeyim, tiyatro oyunlarında bir yerde bir silah gözüktüyse o silah mutlaka patlar. Burada da "yüzde 40" yazıyorsa bu yüzde 40 mutlaka olur.
Teşekkür ederim.