KOMİSYON KONUŞMASI
| Komisyon Adı | : | PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU |
| Konu | : | 2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi (1/278) ve 2023 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi (1/277) ile Sayıştay tezkereleri a)Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı |
| Dönemi | : | 28 |
| Yasama Yılı | : | 3 |
| Tarih | : | 27 .11.2024 |
SEVDA KARACA DEMİR (Gaziantep) - Kadın Dayanışma Vakfı yoksulluk Nafakası İzleme Raporu açıkladı, 1.179 lira yoksulluk nafakasının ortalaması. Mahkemeler tarafından hükmedilen nafakanın yüzde 44'ü ödenmiyor. Durum böyleyken Aile Bakanı olarak, nafaka hakkına ilişkin hak gaspçısı, uyduruk tartışmalara cevap oluşturacak bir nafaka araştırması neden yapmıyorsunuz?
Engellilere yönelik kaç özel bakım merkezine usulsüz uygulamaları nedeniyle idari yaptırım cezası uyguladınız?
Kamuya ait bakım merkezlerinin sayısı neden artmıyor? Özel Bakım Merkezleri Derneği ile Bakanlık yetkilileri arasında nasıl bir ilişki var?
Her şeyin mağduru Orhan Yegin'e mağduriyet aylığı bağlamayı düşünüyor musunuz?