Komisyon Adı | : | KAMU İKTİSADİ TEŞEBBÜSLERİ KOMİSYONU |
Konu | : | Askeri Fabrika ve Tersane İşletme Anonim Şirketinin (ASFAT) 2021 ve 2022 yıllarına ait bilanço ve netice hesaplarının görüşmeleri |
Dönemi | : | 28 |
Yasama Yılı | : | 3 |
Tarih | : | 16 .04.2025 |
SAYIN BAYAR ÖZSOY (Kayseri) - Sayın Başkanım, çok teşekkür ediyorum.
Çok Kıymetli Bakan Yardımcım, Genel Müdürüm, kıymetli milletvekillerim; ben de herkesi saygıyla selamlıyorum.
Yeni Türkiye Yüzyılı'nda, tam bağımsız, büyük Türkiye olmamız için öncelikle gerekli olan savunma sanayisinde biz yirmi yıl önce yüzde 20'de iken şu anda savunma sanayisinin yüzde 80'ini yerli ve millî olarak yapmamızda çok büyük etkisi olan tüm askerî fabrikalarımızın yöneticilerini tebrik ediyorum, kutluyorum.
Geçen hafta kısa bir Azerbaycan seyahatimiz oldu, Karabağ'da, özellikle belirtmek istiyorum, mayın temizleme makinesiyle ilgili Karabağlıların Türkiye Cumhuriyeti devletine ne kadar büyük bir minnet duyduklarını gözlerimizle gördük, teşekkürlerine şahit olduk; bunun için de bu makineyi yapan kardeşlerimi tebrik ediyorum.
Sadece son söz şunu söylemek istiyorum, biraz dersimize çalışarak gelmemiz lazım. Tank-Palet Fabrikası'nın tank üretmediğini, sadece palet ürettiğini basında, kamuoyunda herkes paylaşıyor ama biz bir türlü Tank-Palet Fabrikası'nın sadece palet ürettiğini herhâlde anlayamadık diye düşünüyorum.
Herkesi saygıyla selamlıyorum.