| Komisyon Adı | : | TARIM, ORMAN VE KÖYİŞLERİ KOMİSYONU |
| Konu | : | Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Hükümeti arasında (1/393), Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Bahreyn Krallığı Hükümeti arasında (1/400), Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Lübnan Cumhuriyeti Hükümeti arasında (1/404), Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Bangladeş Halk Cumhuriyeti Hükümeti arasındaki (1/412) kanun tasarıları tali komisyon olarak görüşüleceğinden, İç Tüzük'ün 23'üncü maddesi uyarınca görüşmelerin tasarıların maddelerine geçmeden tümü üzerinde yapılmasına ilişkin karar |
| Dönemi | : | 26 |
| Yasama Yılı | : | 1 |
| Tarih | : | 30 .12.2015 |
BAŞKAN - Peki, çok teşekkür ediyorum.
Arkadaşlar, tabii, yani tarımla ilgili kaygılarımız hepimizin var, bütün ülkelerin var. Benzer ülkeler de bizimle aynı gelire sahip gelir gruplarında da benzer sıkıntılar var. Bunların çözümü noktasında hep beraber, birlikte, umuyorum, burada katkı üreteceğiz.
Tarımda esas olan şu: Yani, kendi üretebileceğiniz başka ülkelerle rekabet edecek ürünlerinizi üretmek durumundasınız. Ama, ithalatı yok sayamazsınız. İşte, unlu, şekerli mamulleri, çikolatayı ihraç edeceksiniz; işte, oradaki çikolata yağını ithal edeceksiniz. Yani, ikame edilecek ürünlerle ilgili "sıfır ithalat" diye bir başlık da açamayız. Yani, ithalat da bir taraftan olacak ama dengelemek lazım, işin özü bu.
Kısaca, tarım, evet, problemli bir sektör; sağlıkta, ulaştırmada alınan mesafeler tarımda da miktar olarak, rakam olarak alınmıştır, belki regülasyonuyla ilgili de sorunlar vardır. Bunların çözümü noktasında sahadan gelen arkadaşlarımızın özellikle burada çok önemli katkılar üreteceğini düşünüyorum. İnşallah, Hükûmetimizle de entegrasyonu, iletişimi, doğru kanalları kullanarak, ümit ediyorum, sektörümüzün daha da çok mesafe almasını hep birlikte karşılamış olacağız.
Tasarıların tümünün üzerindeki görüşmeler, arkadaşlar, böylece tamamlanmış oldu.
Tasarıların tümüne ilişkin Komisyonumuzun genel uygunluk görüşünün esas komisyon olan Dışişleri Komisyonuna sunulmak üzere kabulünü her anlaşma için ayrı ayrı oylarınıza sunacağım.
Gündemimizin 2'nci sırasında yer alan (1/393) esas numaralı Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti ile Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Hükûmeti Arasında Tarım Alanında Teknik, Bilimsel, Ekonomik ve Ticari İşbirliği Konulu Mutabakat Zaptının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı'nın tümüne ilişkin Komisyonumuzun genel uygunluk görüşünün esas Komisyon olan Dışişleri Komisyonuna sunulmak üzere kabulünü oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler... Kabul etmeyenler... Kabul edilmiştir.
Gündemimizin 3'üncü sırasında yer alan (1/400) esas numaralı Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti ile Bahreyn Krallığı Hükûmeti Arasında Tarım Alanında İşbirliği Konusunda Mutabakat Zaptının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı'nın tümüne ilişkin Komisyonumuzun genel uygunluk görüşünün esas Komisyon olan Dışişleri Komisyonuna sunulmak üzere kabulünü oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler... Kabul etmeyenler... Kabul edilmiştir.
Gündemimizin 4'üncü sırasında yer alan (1/404) esas numaralı Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti ile Lübnan Cumhuriyeti Hükûmeti Arasında Tarımsal İşbirliği Konulu Mutabakat Zaptının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı'nın tümüne ilişkin Komisyonumuzun genel uygunluk görüşünün esas Komisyon olan Dışişleri Komisyonuna sunulmak üzere kabulünü oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler... Kabul etmeyenler... Kabul edilmiştir.
Gündemimizin 5'inci sırasında yer alan (1/412) esas numaralı Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Bangladeş Halk Cumhuriyeti Hükûmeti Arasında Tarım Alanında Bilimsel ve Teknik İşbirliği Konulu Mutabakat Zaptının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı'nın tümüne ilişkin Komisyonumuzun genel uygunluk görüşünün esas Komisyon olan Dışişleri Komisyonuna sunulmak üzere kabulünü oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler... Kabul etmeyenler... Kabul edilmiştir.
Böylece Komisyonumuzun bugünkü gündemindeki işleri tamamlamış bulunuyoruz.
Komisyon toplantımızı kapatırken, bütün katılımcılara teşekkür ediyor ve bu toplantıda alınan kararların hayırlara vesile olmasını diliyorum.