| Komisyon Adı | : | PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU |
| Konu | : | 2026 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi (1/280) ve 2024 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi (1/279) ile Sayıştay tezkereleri |
| Dönemi | : | 28 |
| Yasama Yılı | : | 4 |
| Tarih | : | 06 .11.2025 |
CAVİT ARI (Antalya) - Sayın Maliye Bakanımız, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan kamu mühendislerinin derecesi 8/1'de olanların maaşları 68 bin TL, 1'in 4'ü olan mühendis ve mimarların ise ortalama 75 bin TL civarında. Ülkemizde ilgili kurumlarca açıklanan yoksulluk sınırının yaklaşık 94 bin TL olduğu bir dönemde -Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının- yurt dışından gelen ve ülkemizde çalışan mühendislerin aldıkları ücretin asgari ücretin en az 4 katı şeklinde olduğu bir ülkede kamuda göreve başlayan mühendis, mimar maaşının en az 120 bin; yirmi yılını dolduran mühendis, mimar maaşlarının ise en az 140 bin seviyelerinde olması gerekmez mi?
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
CAVİT ARI (Antalya) - Mevcut durumda uygulanan maaş politikası sebebiyle kamu kurum ve kuruşlarında görev yapan mühendislerin mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında takdirde bulunacak mısınız?