KOMİSYON KONUŞMASI

CEVAHİR ASUMAN YAZMACI (Şanlıurfa) - Teşekkür ederim Başkanım.

Sayın Başkanım, Kıymetli Bakanım, çok değerli milletvekilleri, değerli bürokratlar; ben de hepinizi saygıyla selamlıyorum.

2019 yılından bu yana hizmet veren Türkiye Turizm, Tanıtım ve Geliştirme Ajansı, aslında, Türkiye'nin iç ve dış turizm pazarında bir marka ve cazibe hâline gelmesine büyük bir katkı sağlıyor. Cumhurbaşkanımızın bilime, tarihe verdiği önem, kültürel mirasın korunmasına ve gelecek kuşaklara aktarılmasına yönelik liderliği Şanlıurfa'nın tarihsel kimliğini güçlendiren tüm çalışmalara verdiği kesintisiz destek de bu dev projenin en temel dayanaklarından biri. Sektörün içinden gelen biri olarak, aynı zamanda da bir milletvekili olarak TGA'nın çalışmalarından dolayı, başta Sayın Bakanımıza ve Bakan Yardımcımız Nadir Alpaslan Bey'e ve TGA yönetimine ben yürekten teşekkür ediyorum hem Türkiye genelinde hem özelde de ilimizde yapılan çalışmalardan dolayı.

Sayın milletvekilimizin de ifade ettiği gibi, özellikle deprem bölgesine biraz daha fazla ihtimam gösterilmeli, ben de bu fikre katılıyorum. Bunun yanı sıra, özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde turizm sektöründe en önemli sıkıntılardan bir tanesi de çalışan personeller. Turizm Geliştirme Ajansının yaptığı çalışmaların içerisine bu personellere de eğitim verilmesi hususu eklenirse bölgenin turizminin gelişmesine bir katkı sağlayacak. Üzülerek ifade ediyorum, bizim bölgede bu sektörde çalışan personellerin çoğu, maalesef hedefsiz arkadaşlarımız yani bir hedef belirleyerek bu sektörde çalışmıyor, hiç iş bulamadığı için sektöre giriyor. Özelde yirmi beş yıldır bu sektörün içinde olan biri olarak kendi imkânlarımızla özel eğitimler aldırıyoruz ama bölgenin geneline bakıldığında gelen misafirlere de çok iyi hizmet verilmesi gerekiyor, eğer bunu da değerlendirirseniz çok memnun olurum.

Ben, yapılan bütün çalışmalardan dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum, sağ olun.